03 juli 2012

Korrupsjon i Stoltenbergregjeringen

I disse dager kommer media med avsløringer om ene korrupsjonsskandalen etter den andre innen statsbedriftene våre. Hvordan forvalter Stoltenbergregjeringen våre penger? 

Dagbladet skriver 02.07.12: "Legemiddelfirmaet Glaxosmithkline (GSK) er bøtelagt for svindel etter feilmerking av antidepressiva. Forliket er det største av sitt slag innen det amerikanske helsevesenet."
Ved utgangen av 2008 hadde Norge aksjer for 8,5 milliarder kroner i GlaxoSmithKline. 

Rockefeller Foundation har de største eierinteresser innen legemiddelindustrien. Norge ved Oljefondet hadde investert i aksjer for 42 milliarder i seks av verdens største legemiddelgiganter ved utgangen av 2009.
Tidligere hadde vi den påståtte svineinfluensapandemien som var rent oppspinn, hvor minst 284.000 mennesker kan ha dødd som følge av vaksinen, for at samme firma skulle tjene penger, hvor Norge fra Folkehelseinstituttet kjøpte opp 9,4 millioner vaksiner fra dette firmaet. Statsministerens søster, Camilla sitter som direktør i dette instituttet, som anbefaler vaksinene.
I følge Per-Aslak Ertresvågs bok "Makten bak makten" har Stoltenbergfamilien også eierinteresser i legemiddelgiganten. Rockefeller Foundation eier det universitet hvor Camilla fikk sin legeutdanning. Gro Harlem Brundtland har også fått utdanning fra et av Rockefellers universiteter i England.
I sin nyttårstale i 2009 så sa Jens Stoltenberg at han ville vaksinere alle verdens barn.
I forbindelse med det som er skrevet her anbefaler jeg på det sterkeste alle lesere å kjøpe og lese bøkene til Per-Aslak Ertresvåg, som er å få kjøpt her: "Makten bak makten" og "Sov mitt lille Norge"

Legger ved et videointervju med Per-Aslak Ertresvåg (dårlig lydkvalitet), så får man selv bli kjent med forfatteren bak bøkene.
I dag avslører Nettavisen en ny grov korrupsjonsskandale i gjødselprodusenten Yara International. Nettavisen skriver at alle korrupsjonssaker som er avdekket i Norske selskaper er skjedd i selskaper der den norske stat er hovedaksjonær.
Statoils sak med Iran, endte med bøter på 140 mill. Hydro ble avslørt etter å ha betalt en konsulent 60 mill. Telenor ser ut til å ha kjøpt seg inn i en korrupsjonssak i India, hvor de står i fare for å tape 17 mrd. kroner.

Er det på tide å våkne? Er det på tide å sparke denne regjeringen? Eller synes mennesker i Norge at dette er helt grei føring av våre folkvalgte som er stemt inn i tillit for å forvalte våre penger og norske interesser?
Rører man i denne politiske materien, så står man i stor fare for å bli hengt ut i den arbeiderpartistyrte pressen med den verste omtale og løgner, for å bli knust som folkeopplyser og samfunnsdebattant.
Anbefaler folk å lese også utenfor de norske tabloidavisene som er drevet med pressestøtte fra denne regjeringen. VG, som eksempel, mottar årlig rundt 280 millioner kroner fra den norske stat for å drive sin propaganda for AP. De andre tabloidavisene mottar også betydelige beløp. Pressestøtten blir gitt fra år til år, så den er ingen selvfølge at de får slike summer hvert år.
Norge gir midler i bøtter og spann til korrupte land. Det mens eget landet råtner på rot.


Oppdatert 24/9-12:
Tidligere ressursdirektør i Oljedirektoratet varslet om grove lovbrudd i oljeforvaltningen. Saken blir tiet ihjel og varsleren blir forsøkt skviset ut. Han har i brevs form listet opp mange saker hvor lover og regler ikke er fulgt. I følge Teknisk Ukeblad har han gjort Riksrevisjonen oppmerksom på at han har mange flere eksempler, hvor loven er brutt i viktige saker.
Etter tips fra en privatperson ble det avslørt at en embetsmann i Justisdepartementet har delt ut 4,3 millioner kroner til private organisasjoner, hvor pengene har vært kamuflert som annonsekjøp for redningstjenesten, rundt regnet 200.000 pr år siden 1997.

Det kan leses mer om mafiavirksomheten til Arbeiderpartibevegelsen her.

Oppdatert 19/1-14:
Korrupsjonanklagene mot gjødselgiganten Yara International tar seg opp. I følge wikipedia er den norske stat den største eier med 36,2% av aksjene i det børsnoterte selskapet, som driver med gjødsel og kjemikalier. På DNs side kan man lese at Folketrygdfondet sitter på 6,4 % av aksjene. Ved utgangen av 2009 hadde selskapet en markedsverdi på rundt 76 milliarder norske kroner. Selskapet var tidligere del av Norsk Hydro, men ble skilt ut og børsnotert som eget selskap i 2004. Rundt 8000 er ansatt i selskapet.


Nylig ble Yara pålagt en foretaksbot og inndragning på til sammen 295 millioner kroner fra Økokrim kan man lese på DNs nettside. Boten er gitt for tre tilfeller av grov korrupsjon og bestikkelser overfor flere høytstående offentlige tjenestemenn i Libya, India, og en leverandør i Russland, i perioden 2004-2009, i forbindelse med at Yara ønsket å etablere virksomhet i de to landene, skriver Dagens Næringsliv.Til sammen skal det ha dreid seg om rundt 12 millioner dollar.
15. januar 2014 økte børsverdien på selskapet betraktelig, samtidig som aksjonærene fikk 1,4 milliarder i avkastning. Det er ikke sikkert staten får lese den hemmelige korrupsjonsrapporten, der det er noen av aksjonærene som ikke vil ha den. De er usikker på om de kan gi den til noen, mens andre ikke får kjennskap til det som står i rapporten. Man kan sannelig undre på om eierne ikke vil vedkjenne seg hva de har eierskap i, der de står medansvarlig for de etiske prinsipper og selskapenes samfunnsansvar som føres, som gir de milliongevinster folk bare kan drømme om. Korrupsjonsekspert Petter Gottschalk ved BI mener at de 295 millionene Yara har fått i bot er alt for lav, og burde vært et årsoverskudd i milliardklassen.

Når denne boten skal betales, hvem tjener da penger på disse skyhøye pengeoverføringene, og hva blir de brukt til? Skal man til bunns i økonomisk kriminalitet, så må man følge pengestrømmen helt ut.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.